Gehaktbrood - zonder gehakt
- dietisttinedegreef
- 12 uur geleden
- 2 minuten om te lezen

Soms wil je gewoon een alternatief voor een standaard vleesgerecht, zoals gehaktbrood.
En nieuwe originele namen bedenken voor gerechten is niet mijn ding, lekkere en voedzame alternatieven maken is gelukkig wel mijn ding!
En dit tofu-linzen-haver baksel is een perfecte alternatief voor een gehaktbrood.
Favoriet hier thuis om het te serveren met sperzieboontjes en gebakken aardappelen.
Ingrediënten:
1 kleine ui
2 stengels selder
2 teentjes look
280 g tofu
30 g walnoten
90 g gekookte bruine linzen
120 g havervlokken
3 el sojasaus
2 el ketchup of BBQ saus
1 el mosterd
2 tl peterselie gedroogd
1/2 tl tijm gedroogd
1/2 tl salie gedroogd
1/2 tl rozemarijn gedroogd
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190° C
Snij de selder en ajuin in kleine blokjes. Pers de look.
Verwarm een beetje plantaardige olie in een pan en stoof de ui en selder
aan, voeg vervolgens ook de look toe. Als het zacht is, haal je de pan van
het vuur.
Duw met een keukenhanddoek het vocht uit de tofu.
Verkruimel de tofu met je handen in een grote mengkom.
Hak de walnoten in kleine stukjes en voeg toe.
Voeg het gebakken mengsel (ui, selder en look) en alle andere
ingrediënten toe en meng alles goed tot je een mooi deeg krijgt.
Ik maal het mengsel meestal even in een keukenmaching voor een fijner
deeg. Op die manier zitten er minder stukjes in. Deze stap kan je ook
overslaan indien je liever een gehaktbrood hebt met nog wat stukjes in.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en spatel het mengsel in de vorm.
Doe eventueel een beetje ketchup bovenop en verspreid het met een
lepel tot een dun laagje.
Bak het vegan gehaktbrood 60 minuten in de oven op 190° C.
Laat het smaken!
_edited.png)



Opmerkingen