Tofu feta blokjes
- dietisttinedegreef
- 12 uur geleden
- 1 minuten om te lezen

Eindelijk een lekkere en veel voedzamere vervanger voor feta kaas!
Deze moet je echt eens proberen!
Deze zelfgemaakte versie heeft zo waanzinnig veel smaak.
En nee, het smaakt niet exact hetzelfde!
Maar ja, het is super heel lekker en gemakkelijk en in vergelijking met vegan feta varianten in de supermarkt, bevatten deze amper verzadigde vetten, wel veel eiwit en goede onverzadigde vetten.
Ingrediënten:
6 el olijfolie
4 el citroensap
2 el appelciderazijn
2 el edelgistvlokken
2 tl zout
1 tl uipoeder
1 tl lookpoeder
1 tl dille gedroogd
1 grote blok tofu 450-500 g
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten onder elkaar.
Snij de tofu in kleine blokjes.
Meng de tofu met de marinade.
Laat min. 4u trekken, maar nog beter om ze een nacht in de koelkast te laten staan.
(Met andere woorden, maak deze tofu feta de dag voordien.)
Voeg toe aan je salade of lepel gewoon zo naar binnen, want ja, zo lekker is het echt!
Laat het smaken!
_edited.png)



Opmerkingen