Vegan Nuggets
- dietisttinedegreef
- 12 uur geleden
- 2 minuten om te lezen

Deze plantaardige nuggets zijn een geweldig alternatief voor de bewerkte kant-en-klare variant. Je hebt enkel tofu, aardappel en een beetje kruiden nodig voor een ideaal borrelhapje of vleesvervanger bij de maaltijd. Met goede kippenkruiden kan je ze helemaal naar kipnuggets laten smaken.
En neen, in de meeste varianten, zit helemaal geen kip! Vaak wel wat zout, wat geen probleem is in dit recept, maar dan moet je misschien wel wat minder los zout toevoegen. Even proeven terwijl je de nuggets aan het maken bent, is de gemakkelijkste manier om te checken of je goed zit qua zoutgehalte.
Wat heb je allemaal nodig (voor 24 nuggets)? 👩🍳
Voor de nuggets:
1 groot blok tofu (± 500 gr)
300 gr aardappelen (vastkokende)
100 gr volkoren meel
1-2 el kippenkruiden
1 tl zout
Beetje peper
Het mengsel:
90 ml ongezoete plantaardige drink
50 gr witte bloem
2 tl bakpoeder
1 tl plantaardige olie
Plantaardige olie spray
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor het mengsel tot een papje en zet opzij.
Rasp de aardappelen en duw het vocht eruit in een vergiet.
Rasp de tofu. Indien de tofu heel vochtig is, knijp ook hier het vocht uit.
Meng de geraspte tofu, aardappelen en alle andere ingrediënten (kruiden
en mengsel). Indien de kippenkruiden zout zijn, moet je mogelijk geen extra
zout toevoegen. Proef wanneer alles gemengd is en kruid bij naar smaak.
Maak ± 24 nuggets op een bakplaat en spray ze in met oliespray.
Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Haal halverwege de plaat uit de oven, draai de nuggets om en spray
opnieuw in.
Zet terug in de oven voor de resterende 20 min.
Indien ze na 40 minuten nog niet gouden gebakken zijn, kan je ze nog
enkele minuten langer laten staan.
En dan goed laten afkoelen en smullen maar!
Laat het smaken!
_edited.png)



Opmerkingen