top of page

Vegan Nuggets


Vegan nuggets

Deze plantaardige nuggets zijn een geweldig alternatief voor de bewerkte kant-en-klare variant. Je hebt enkel tofu, aardappel en een beetje kruiden nodig voor een ideaal borrelhapje of vleesvervanger bij de maaltijd. Met goede kippenkruiden kan je ze helemaal naar kipnuggets laten smaken.


En neen, in de meeste varianten, zit helemaal geen kip! Vaak wel wat zout, wat geen probleem is in dit recept, maar dan moet je misschien wel wat minder los zout toevoegen. Even proeven terwijl je de nuggets aan het maken bent, is de gemakkelijkste manier om te checken of je goed zit qua zoutgehalte.


Wat heb je allemaal nodig (voor 24 nuggets)? 👩‍🍳


Voor de nuggets:

  • 1 groot blok tofu (± 500 gr)

  • 300 gr aardappelen (vastkokende)

  • 100 gr volkoren meel

  • 1-2 el kippenkruiden

  • 1 tl zout

  • Beetje peper


Het mengsel:

  • 90 ml ongezoete plantaardige drink

  • 50 gr witte bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl plantaardige olie

  • Plantaardige olie spray


Bereidingswijze:

  • Meng alle ingrediënten voor het mengsel tot een papje en zet opzij.

  • Rasp de aardappelen en duw het vocht eruit in een vergiet.

  • Rasp de tofu. Indien de tofu heel vochtig is, knijp ook hier het vocht uit.

  • Meng de geraspte tofu, aardappelen en alle andere ingrediënten (kruiden

  • en mengsel). Indien de kippenkruiden zout zijn, moet je mogelijk geen extra

  • zout toevoegen. Proef wanneer alles gemengd is en kruid bij naar smaak.

  • Maak ± 24 nuggets op een bakplaat en spray ze in met oliespray.

  • Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

  • Haal halverwege de plaat uit de oven, draai de nuggets om en spray

  • opnieuw in.

  • Zet terug in de oven voor de resterende 20 min.

  • Indien ze na 40 minuten nog niet gouden gebakken zijn, kan je ze nog

  • enkele minuten langer laten staan.

  • En dan goed laten afkoelen en smullen maar!


Laat het smaken!





Opmerkingen


bottom of page