top of page

Scrambled Tofu

  • dietisttinedegreef
  • 6 mrt
  • 2 minuten om te lezen

Er zijn online verschillende recepten te vinden voor deze plantaardige variant van scrambled eggs, maar dit recept vind ik toch echt het allerbeste!


De truc zit hem niet alleen in de juiste kruiden, maar ook in de combinatie van harde tofu en zijden tofu!



Zo krijg je echt die smeuĆÆge textuur die je wilt.


Ik heb dit recept al zo vaak gemaakt en elke keer denk ik: ā€œNu is het nog beter dan de vorige keer!ā€ šŸ˜…


Dus werd het dringend eens tijd dat ik het recept dat ik doorheen de jaren heb verbeterd, nu ook met jullie deel. šŸ¤—


Een ontbijt/lunch/brunch gerechtje, boordevol eiwit, ijzer en smaak!





Ingrediënten (voor 2 grote porties) 🤤

  • Stevige tofu (250gr)

  • Zijden tofu (250-300gr)

  • 1 kleine rode ui

  • 2 handenvol kerstomaten

  • 2 handenvol spinazie

  • Half kleine bakje champignons (125gr)


Scrambled tofu saus:

  • 50 gr ongezoete soja melk

  • 1 tl mosterd

  • 2 el edelgistvlokken

  • 1 tl currypoeder

  • 1 tl lookpoeder

  • 0,5 tl kurkuma

  • 0,5 tl zout

  • 0,5 tl witte peper


  • Kala namak zout


Bereidingswijze

Snij de rode ui in fijne ringetjes, halveer de kerstomaatjes en snij de champignons in schijfjes.


Verwarm een beetje plantaardige olie in een grote pan en stoof de rode ui enkele minuten aan.


Meng ondertussen alle ingrediƫnten voor het sausje.


Voeg de kerstomaten en champignons toe aan de pan en roer goed om.


Duw het vocht uit de stevige blok tofu met een keukenhanddoek en verkruimel in de pan, er mogen hier en daar nog wel wat grote stukken inzitten.


Voeg ook de zijden tofu toe, knijp de blok gewoon fijn in je hand en voeg ineens aan de pan toe. Tijdens het omroeren, valt die nog wat verder uit elkaar.


Voeg het sausje toe en roer goed om, wanneer alles goed warm is, voeg je de spinazie toe. Roer alles goed om tot de spinazie geslonken is.


Voeg op het einde nog een goede sprinkel Kala namak zout toe voor een ā€œei-igeā€ smaak en geur.


Serveer met een lekker stuk geroosterd brood! And enjoy!


Je kan dit ook maken zonder de zijden tofu, maar voeg dan wat extra stevige tofu toe (150-200gr).

Hoewel de textuur met de zijden tofu erbij, wel echt nog beter is!

Dat heel zachte, malse van de zijden tofu lijkt heel erg op dat van echte scrambled eggs.


Give it a try en laat me weten wat je er van vond.


ā¤ļø Tine




ć‚³ćƒ”ćƒ³ćƒˆ


bottom of page