top of page

Pasta pesto met boerenkool en spinazie

  • dietisttinedegreef
  • 5 mrt
  • 2 minuten om te lezen

Deze pesto saus is zo veel meer dan een gewone pesto saus.

Dankzij de donkergroene bladgroenten zit deze saus boordevol met ijzer, vezels en andere goede stofjes voor je. En ze is ook nog eens volledig plantaardig.



Wanneer je deze saus maakt, zal je snel zien dat deze pesto een serieuze portie groenten bevat en je gerust ook zo mag eten, alsof het een portie groenten is.


Een standaard pesto saus bevat kaas en veel olie. Deze pesto bevat heel wat minder olie en helemaal geen kaas of andere dierlijke ingrediƫnten. Waardoor ze volledig vegan is.


Je kan deze saus mengen onder een lekkere volkoren pasta om je gerecht extra voedzaam te maken, maar je kan de pesto ook gebruiken als dip bij snackgroentjes.


En de saus is niet altijd waanzinnig lekker, heel voedzaam, ze is ook nog eens heel erg snel klaar!


Ingrediƫnten (voor 3 porties):

  • 300 gr volkoren pasta (ik gebruikte Granoro Rustiche volkoren)

  • 150 gr boerenkool

  • 80 gr spinazie (± 2 handenvol)

  • 60 gr rucola (± 2 handenvol)

  • 30 gr basilicum (± 1 plantje)

  • 40 gr cashewnoten

  • 35 gr edelgistvlokken

  • 60 gr extra vierge olijfolie

  • citroensap (van ½ citroen)

  • 1 teentje look

  • ¼ tl zout

  • ¼ tl peper

  • 100 ml kookvocht pasta (± 1 pollepel)


Bereidingswijze:

  • Snij de harde nerven uit de boerenkool

  • Blancheer de boerenkool en de spinazie (kort in kokend water, dan in ijskoud water)

  • Kook ondertussen ook je pasta

  • Knijp al het vocht met je handen uit de boerenkool en spinazie

  • Doe al de ingrediĆ«nten samen in de blender

  • Mix tot je de gewenste consistentie hebt bereikt

  • Voeg gerust wat extra kookvocht toe indien gewenst

  • Verwarm de saus kort in een kookpot al roerend

  • Meng de pasta goed met de saus


Laat het smaken!

ā¤ļø Tine



Recente blogposts

Alles weergeven

ć‚³ćƒ”ćƒ³ćƒˆ


bottom of page