Pasta pesto met boerenkool en spinazie
- dietisttinedegreef
- 5 mrt
- 2 minuten om te lezen
Deze pesto saus is zo veel meer dan een gewone pesto saus.
Dankzij de donkergroene bladgroenten zit deze saus boordevol met ijzer, vezels en andere goede stofjes voor je. En ze is ook nog eens volledig plantaardig.

Wanneer je deze saus maakt, zal je snel zien dat deze pesto een serieuze portie groenten bevat en je gerust ook zo mag eten, alsof het een portie groenten is.
Een standaard pesto saus bevat kaas en veel olie. Deze pesto bevat heel wat minder olie en helemaal geen kaas of andere dierlijke ingrediƫnten. Waardoor ze volledig vegan is.
Je kan deze saus mengen onder een lekkere volkoren pasta om je gerecht extra voedzaam te maken, maar je kan de pesto ook gebruiken als dip bij snackgroentjes.
En de saus is niet altijd waanzinnig lekker, heel voedzaam, ze is ook nog eens heel erg snel klaar!
Ingrediƫnten (voor 3 porties):
300 gr volkoren pasta (ik gebruikte Granoro Rustiche volkoren)
150 gr boerenkool
80 gr spinazie (± 2 handenvol)
60 gr rucola (± 2 handenvol)
30 gr basilicum (± 1 plantje)
40 gr cashewnoten
35 gr edelgistvlokken
60 gr extra vierge olijfolie
citroensap (van ½ citroen)
1 teentje look
¼ tl zout
¼ tl peper
100 ml kookvocht pasta (± 1 pollepel)
Bereidingswijze:
Snij de harde nerven uit de boerenkool
Blancheer de boerenkool en de spinazie (kort in kokend water, dan in ijskoud water)
Kook ondertussen ook je pasta
Knijp al het vocht met je handen uit de boerenkool en spinazie
Doe al de ingrediƫnten samen in de blender
Mix tot je de gewenste consistentie hebt bereikt
Voeg gerust wat extra kookvocht toe indien gewenst
Verwarm de saus kort in een kookpot al roerend
Meng de pasta goed met de saus
Laat het smaken!
ā¤ļø Tine
ć³ć”ć³ć